Menu

Geschiedenis

1976

Oprichting van Seamco PVBA, gericht op klanten in de conservenindustrie. Seamco staat voor Seaming Consultancy Company.

1987

Het tekenen van de eerste  agentuurovereenkomst met Fava Artemio, gespecialiseerd in sorteer systemen.

1988

Een voorzichtige start van export buiten Europa met installaties in Saoedi-Arabië en Algerije.

Ondertekening van de agentuurovereenkomst met Ronchi. De volgende jaren werden de overeenkomsten getekend met PE Labellers, Fimer, Arol, TMG,...

1991

Oprichting van een nieuwe naamloze vennootschap Seamco NV.

1992

Verhuizing van Wommelgem naar Oelegem, de huidige site van Seamco.

2000

Overname van Seamco NV door Yves Van Bavel en Isabelle Van Hool.

2001

Doorbraak in de export naar Algerije, Syrië en Egypte voor de levering en installatie van afvullijnen voor bier, water en arak.

Reorganisatie van Seamco. Van een productgerichte naar een klantgerichte onderneming met de focus op klanttevredenheid en wederkerende klanten. Met als doel de ratio te verhogen van 16% naar meer dan 50% elk jaar.

2002

Seamco stroomlijnt het aantal agenturen. Dit met de bedoeling om de kwaliteit te waarborgen, de opstarttijd te verminderen en de after sales service te verbeteren. Het aantal leveranciers wordt teruggebracht van 43 tot 12. Seamco kiest voor 1 leverancier voor elke functie binnen een afvullijn.

2003

Seamco tekent het eerste groter order in de brouwerij sector met Inbev.

2004

Seamco bereikt voor het eerst in haar geschiedenis een customer repeat ratio van meer dan 55%. De klantgerichte aanpak met de nadruk op service, vaste leveranciers en gekwalificeerde technici loont.

2005

Lancering van de tweede versie van onze website.

2008

Seamco huldigt haar nieuwe milieuvriendelijke kantoorgebouw in met een betere ontvangstruimte voor klanten, een betere communicatie tussen de medewerkers en een grotere tevredenheid van het personeel.

2009

Lancering van de derde versie van onze website.

2012

De overname van Sneyders door Seamco. Naast de overname-overeenkomst, tekent Peter Sneyders ook een samenwerkingsovereenkomst.

2013

Sinds de overname van Sneyders NV in april 2012, transformeerde Seamco haar magazijn in een volledig uitgeruste productiehal.

2014

Invoering van de nieuwe huisstijl.

Seamco neemt deel aan de Interpack beurs met de volledig vernieuwde lineaire vulmachine van Sneyders. De SCALDIS lijn zal een nieuwe standaard worden voor lineaire vulmachines, die gericht zijn op het vullen van  zowel standaard als schuimende vloeistoffen en die zijn uitgerust met flow meters of pistons.

2015

Eerste deelname aan de FachPack beurs in Duitsland.

2016

Lancering van de vierde versie van de website.

2018

Seamco neemt de activiteiten over van BP Matic, een producent van vul en sluitmachines voor emmers, jerrycans, grote containers en IBC’s. Deze machines worden voortaan geproduceerd onder de merknaam Sneyders.

2019

Seamco verhuist naar een nieuw, grotere productiehal voor de assemblage van de vul- en sluitmachines met een aparte hal voor de Facility Acceptance Tests.

 

Contact

Seamco nv

Geelseweg 7,

2200 Herentals

Belgium